(0)
  • Bezorgkosten €6,75 (NL)
  • Vanaf €100,- gratis thuisbezorgd
  • Vandaag besteld morgen bezorgd

Verzorgingstips

In onze webshop vindt u producten die van verschillende materialen zijn gemaakt. Wij vinden het belangrijk dat de schoenen het juiste onderhoud krijgen, waardoor de levensduur van de schoenen verlengd wordt en de klant er nog meer plezier van kan beleven.

Glad leer: gladleren schoenen kunt u het beste verzorgen met een schoencrème op amandelbasis. De crème zorgt ervoor dat het leer niet uitdroogt en kan scheuren. U kunt de crème op een inwrijfborstel aanbrengen en uitwrijven met een uitwrijfborstel. Vervolgens kunt u de schoenen laten glimmen door het gebruik van een droge doek of pantysok. Wij hebben diverse kleuren Collonil waterstop crème’s in de collectie. Vuil op gladleren schoenen kunt u het beste reinigen met een vochtige doek of met schoenenschampoo.

Suede leer: suedeleren schoenen kunt u beschermen door er nanospray op te spuiten, die de vochtdeeltjes van buitenaf tegenhoudt en waardoor het vuil op het leer blijft liggen en zich niet in het leer nestelt. U kunt suede makkelijk reinigen door het gebruik van een suedeborstel en stoom uit bijvoorbeeld een waterkoker. Als de schoenen ingespoten zijn zult u zien dat het vuil er makkelijker afgaat tijdens het stomen met de borstel. U kunt uw suedeschoenen op kleur houden door ze regelmatig in te spuiten met een kleurspuit speciaal voor de kleur suede van uw schoenen. Wij hebben vier kleuren suedespuitbussen in onze collectie.

Nubuck leer: nubuckleren schoenen kunt u het beste verzorgen met een crème die wassoorten en olien bevat, waardoor het nubuckleer vochtig blijft en niet kan uitdrogen. Wij hebben de Rustical crème van Collonil in onze collectie. Vuil op nubuck leer kunt u het beste reinigen met een nubuckgum of voorzichtig met een nubuckborstel.

Gevet nubuck leer: bij gevet leren schoenen kunt u het beste een crème of spuitbus gebruiken die bijenwas bevat. Deze was zorgt ervoor dat het leer in conditie blijf en vettig blijft aanvoelen. Gevet nubuckleer heeft een constante verzorging nodig omdat het sneller uitdroogt; verzorg het dan ook regelmatig. Wij hebben van Collonil zowel de waxspuit als waxcreme in onze collectie. Vuil op gevet nubuck leer kunt u het beste reinigen met een nubuckgum of voorzichtig met een nubuckborstel.


Lakleer: schoenen van lakleer kunt u beschermen en reinigen. U kunt uw lakschoenen inspuiten met lakspray om ze antistatisch te maken voor vuil en steentjes die krasjes kunnen veroorzaken in het lakleer. Verder kunt u lakmousse gebruiken om het lakleer te reinigen, te laten glimmen en het elastisch te houden, zodat het niet gaat barsten. Als u een kleine beschadiging heeft op het lakleer kunt u het bijwerken met nagellak. Wij hebben de Collonil lakspray in onze collectie.

Textiel: schoenen gemaakt van textiel kunt u het beste verzorgen met een waterafstotende spuitbus die deeltjes vuil en water tegenhoudt. Door het gebruik van deze spuitbus blijven de textiel schoenen lang in conditie en behouden ze hun orginele kleur. Wij hebben de Collonil Nanospray in onze collectie. Door de gebruikte nanotechniek houdt deze de kleinste deeltjes vuil en water tegen.

Wij adviseren:
Als u kwaliteitsschoenen draagt, dan verdienen deze schoenen ook een goede verzorging. Met name bij herenschoenen adviseren wij het gebruik van houten schoenspanners. Na het dragen, als de schoenen vochtig zijn, dient u meteen de schoenspanners in de schoenen te plaatsen. Op deze wijze blijven de schoenen langer in hun orginele vorm, trekt de houten schoenspanner het vocht uit de schoenen en geeft een aangenaam aroma af. Het verdient aanbeveling om een schoenspanner te gebruiken die precies de maat is van uw schoenen, zodat de spanner de juiste spanning op de goede punten in uw schoenen geeft.

U kunt uw schoenen het beste poetsen na gebruik ervan. Als de schoenen warm zijn direct de schoenspanners erin voor de vorm en daarna het gebruik van de crème. Door gebruik van de spanners kunt u het hele leeroppervlakte goed verzorgen zonder hinderlijke plooien. Als de schoenen warm zijn na het dragen, wordt de crème sneller opgenomen waardoor er een mooier resultaat ontstaat.

Schoenen die nat zijn geworden nooit laten drogen bij de verwarming, maar altijd in een goed geventileerde ruimte zetten. Als de leren zolen van uw schoenen na het dragen nat zijn, dan dient het aanbeveling om de schoenen op hun zijkant te leggen. Op deze wijze kan de lucht goed langs de zolen circuleren en voorkomt u schimmelvorming. De zolen zijn doorgaans binnen 1 nacht droog.